Sportpodotherapie

Foot First Podotherapie & Acupunctuur behandeld en adviseert bij alle soorten sportklachten. Met verschillende behandeltechnieken kunnen wij snel de oorzaak van uw klachten achterhalen en behandelen.

Wat is Sportpodotherapie?

Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Maar wat doet een sportpodotherapeut nou precies? Een sportpodotherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden en het behandelen van sportblessures. Dit betekent dat een sportpodotherapeut extra kennis heeft van verschillende soorten bewegingen (biomechanica) tijdens het uitoefenen van een bepaalde soort sport. Ook staat de kennis omtrent verschillende soorten ondergronden, schoenen en materialen die gebruikt worden tijdens verschillende soorten sporten centraal. Denk bijvoorbeeld aan een voetballer die op kunst of natuurlijk gras voetbalt of aan een turnster die een slap turnschoentje draagt. Als wij sporten zoals voetbal, hardlopen, basketbal, tennis, hockey, schaatsen en zelfs wielrennen met elkaar vergelijken dan zien we dat er verschillende soorten bewegingen, materialen, schoenen en ondergronden gebruikt worden tijdens het uitoefenen van iedere sport. De sportpodotherapeut is de professional die de begeleiding afstemt op uw situatie met de nodige kennis over uw sport.

Wanneer ga je naar een Sportpodotherapeut?

De sportpodotherapeut behandeld voet, knie, heup of rug gerelateerde klachten die voortvloeien uit bijvoorbeeld een sportactiviteit. Het is niet altijd nodig om een klacht te hebben om een sportpodotherapeut te bezoeken. Een sportpodotherapeut is er ook voor sporters die hun prestaties willen verbeteren of blessures voor willen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een voetballer met een platvoet. Dit hoeft niet per se direct klachten te geven, maar kan op de lange duur wel een oorzaak zijn voor een enkel of een achillespeesblessure waardoor de sporter mogelijk minder presteert tijdens zijn sportactiviteit.  Dus een bezoek bij de sportpodotherapeut is nodig als er klachten zijn, maar ook sporters die geen klachten hebben en hun prestaties willen verbeteren kunnen terecht bij de sportpodotherapeut.

Sportpodotherapie Eindhoven bij Foot First

Sportpodotherapie Eindhoven van Foot First heeft een ruime kennis van alle verschillende soorten sporten met speciaal aandacht voor veld en zaalvoetbal (‘voetbalpodotherapie’ genoemd door Foot First podotherapie Eindhoven). Voetbalpodotherapie wordt bij ons toegepast bij professionele voetballers, voetballende topsporters en amateurvoetballers. Met mijn (Alper Aytaş) ruime topsport ervaring, wil ik mijn cliënten zo goed mogelijk op weg helpen bij het beoefenen van hun sportactiviteiten. 

Soorten behandeling voor sporters bij Foot First Sportpodotherapie

Ieder lichaam is uniek. Hier hoort ook een specifieke behandeling bij. Bij Foot First Sportpodotherapie zullen we de oorzaak van uw
probleem en/of uw hulpvraag achterhalen.

Onze therapie bestaat meestal uit een op maat gemaakte orthopedische sportzool wat vervaardigd wordt met een zeer geavanceerde 3D laserscan, manueeltherapie, oefentherapie, schoenadvies, beweging en warming-up advies. Indien nodig gebruiken we technieken zoals acupunctuur, dry needling, cupping
therapie en adviseren we over supplementen en voeding. Uw podotherapeut zal u verder informeren over deze behandelingen.

Wij zijn aangesloten bij