Wat is Podotherapie?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voet, houdings- en bewegingsklachten.

Podotherapie

Een podotherapeut is gespecialiseerd in de voetengezondheid en behandelt orthopedische voet-, knie-, heup- en rug-klachten. Ook kunt u bij een podotherapeut terecht als u houding en bewegingsproblemen ervaart tijdens het lopen, staan, wandelen of sporten. U kunt direct een afspraak maken bij een podotherapiepraktijk als er houding en bewegingsproblemen ontstaan aan uw lichaam, u heeft hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts.

Sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut kan u helpen als u advies wilt over het voorkomen van (sport) blessures of het verbeteren van sportprestaties. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. De sportpodotherapeut doet onderzoek en maakt vervolgens een behandelplan dat is afgestemd op uw situatie. Dat kan een op maat gemaakte orthopedische zool of manuele therapie zijn, maar ook oefentherapie of een taping behandeling. Waar nodig werkt de podotherapeut samen met andere zorgprofessionals. Bij Foot First Podotherapie behandelen wij ook met verschillende technieken zoals dry needling, cupping therapie of acupunctuur.

Meer informatie over

Onze missie:

Zorgen dat iedereen gewoon lekker pijnvrij kan bewegen en zichzelf fit voelt!

Foot First Podotherapie & Acupunctuur

Bij Foot First Podotherapie & Acupunctuur zien wij uw lichaam als een geheel. Zo kan een behandeling bestaan uit podotherapie en zooltherapie wat vervaardigt wordt met een zeer geavanceerde 3D laserscan, manuele therapie, oefentherapie maar ook uit acupunctuur, dry needling, cupping therapie, supplementen en voeding. Bij ons wordt er ook gekeken of er een mentaal aspect speelt wat uw klachten beïnvloed, hierin zijn wij uiteraard in gespecialiseerd.

Meer informatie over

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Een podotherapeut zal altijd screenen of u bij de juiste discipline bent met uw klacht en zal u indien nodig adviseren hierover. Heeft u wel een verwijzing van de huisarts, neem deze dan mee naar uw eerste afspraak.

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij zijn aangesloten bij