Foot First Podotherapie & Acupunctuur

“Als topsporter beschouw ik mijn vak vanuit een sterke affiniteit met beweging en de effecten daarvan op het lichaam.”

Ik voltooide in 2016 mijn bachelor opleiding Podotherapie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In 2022 voltooide ik de postgraduaat opleiding Acupunctuur Traditional Chinese Medicine aan de ICZO Hogeschool in Antwerpen. Ook volg ik regelmatig masterclasses om mijn kennis te verbreden en actueel te houden.  

Ik speel op topniveau zaalvoetbal, zowel in de Nederlandse eredivisie als voor het nationale zaalvoetbalteam van Turkije.

Sport gerelateerde klachten mogen op mijn bijzondere aandacht rekenen, in mijn praktijk in Eindhoven waar ik sinds 2016 gevestigd ben.

Alper Tolgahan Aytas

(Sport)Podotherapeut – Acupuncturist – Manueeltherapeut

De werkzaamheden en diensten die ik uitvoer bestaan uit het behandelen en voorkomen van orthopedische voet, knie, heup, rug, schouder, nek en andere lichamelijke klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding of lichamelijke beweging. Ik behandel allerlei patiënten (alle leeftijden) die bij mij op de praktijk komen. 

Een consult bestaat uit een uitgebreid lichamelijk onderzoek, biomechanisch-, gang- en bewegings-analyse vervolgd door een passende behandelplan dat is afgestemd op uw klachten en situatie. Dit kan bestaan uit een podotherapeutische behandeling, vervaardigen van 3D orthopedische zolen op basis van een 3D laserscan, manueeltherapie, adviezen, oefentherapie, dry needling, cupping therapie, acupunctuur en behandelmethodes volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ook geef ik schoenadviezen en vervaardig ik orthopedische (huis)-slippers/schoenen. 

Ik werk nauw samen met verschillende fysiotherapeuten en oefentherapeuten en heb regelmatig stagiaires van de Fontys Paramedische Hogeschool om nieuwe therapeuten op te leiden.

Ik heb de laatste jaren lezingen en presentaties gegeven bij verschillende stichtingen en verenigingen. Hier heb ik verteld over verschillende orthopedische aandoeningen. De deelnemers konden om advies vragen over hun klachten.

Ik vind namelijk dat ik als therapeut ook een maatschappelijke rol te vervullen heb. 

Graag tot ziens in mijn praktijk!
De koffie staat klaar. 

Waar kunnen wij u mee helpen?

Wij zijn aangesloten bij